Läheisten tapaamiset ovat suolistosyöpään sairastuneen läheisten vertaisverkosto. Kun aika kuluu läheisestä huolehtimiseen, unohtaa helposti pitää huolta itsestään.
Läheisten tapaamisissa voit tavata muita samassa tilanteessa olevia, vaihtaa kokemuksia ja saada hyödyllistä tietoa. Toivomme, että se helpottaa edes hiukan sitä hienoa työtä, jota sairastunutta hoitavana läheisenä teet.
Sairaan läheisen hoitaminen voi joskus tuntua yksinäiseltä ja eristäytyneeltä, varsinkin pandemian aikana. Toivomme, että muiden samassa tilanteessa olevien kanssa jaetut neuvot, tuki ja empatia saavat sinut tuntemaan, että olet osa hoitavien läheisten yhteisöä.
Zoom vertaistukitapaamiset sairastuneen läheisille
Zoom vertaistukitapaamiset sairastuneen/kantajien läheisille tarjoavat mahdollisuuden tavata muita läheisiä, jotka käyvät läpi samankaltaisia asioita, keskustella luottamuksellisesti, vaihtaa kokemuksia ja purkaa huolia.
Osallistuminen on helppoa: klikkaa Zoom-kutsulinkkiä, kytke tietokoneesi mikrofoni ja kamera päälle, ja olet valmis!
Tiedot syyskauden tapaamisista, tarkemmat osallistumisohjeet- ja linkin löydät täältä.
Henkilökohtainen vertaistuki
Tiesitkö, että voit myös keskustella koulutettujen vertaistukijoidemme kanssa kahden kesken esim. puhelimitse. Lue lisää henkilökohtaisesta vertaistuesta.
Facebook-ryhmät
Ylläpidämme Facebookissa kahta läheisille suunnattua keskusteluryhmää. Suolistosyöpäpotilaiden läheiset-ryhmä on tarkoitettu potilaiden puolisoille, perheenjäsenille sekä muille omaisille ja läheisille henkilöille. Lynchin syndrooma-vertaisryhmään ovat tervetulleita sekä syndrooman kantajat että heidän läheisensä.
Keskusteluryhmät ovat suljettuja eli siellä käydyt keskustelut eivät näy ryhmän ulkopuolisille henkilöille. Ryhmiä valvovat yhdistyksen työntekijät.
Suorat linkit keskusteluryhmiin:
Kokemustarinat
Roinen puolisolla todettiin ensin eturauhassyöpä vuonna 2016 ja seuraavana vuonna peräsuolen syöpä. Hän oli puolisonsa tukena sairaalassa ja kotona, mutta omat voimavarat rupesivat pikkuhiljaa hupenemaan. Hän sai kuitenkin tukea ammattilaisilta ja kuntoutuskursseilta.
Pääset lukemaan Roinen tarinan tästä: Syöpäläinen keskellämme – puolison näkökulma
Katso myös Läheisen tarina kun puoliso sairastaa.
Jos haluat jakaa oman tarinasi, voit lähettää sen meille osoitteeseen info@colores.fi.